De stenen trap


Een sublieme liefdesrelatie tussen een jonge creatieve vrouw en een oudere kunstenaar


 

De Stenen Trap is een gevoelige literaire reconstructie van een waargebeurd verhaal waarin twee vereenzaamde kunstenaarszielen op een zeer volhardende manier aan een weg timmeren naar een hoogstaande creatieve invulling van hun bestaan. Maar het is vooral het verhaal van een passionele, magisch geladen liefde tussen een oudere man en een ruim twintig jaar jongere vrouw.

In een mail vraagt de jonge vrouw aan de auteur informatie over een kunstenaar die in hun beider verleden een belangrijke rol gespeeld heeft. Hoewel de auteur meteen ontdekt dat de jonge vrouw de dochter is van een overleden geliefde, beginnen ze een elektronische briefwisseling waarin ze hun innerlijke wereld op een spontane, bloedeerlijke wijze voor elkaar openstellen. Ze graven daarbij diep in hun eigen ziel en in de verscheidene omstandigheden die van hen maakten wat ze zijn.

Ondanks hun leeftijdsverschil ontdekken ze al heel vlug een enorme zielsverwantschap, en mede door de ontzagwekkende verliefdheid die zich gelijktijdig tussen hen ontvouwt, groeien ze in een mum van tijd samen tot bijna één en hetzelfde wezen. Hun leven is op dat moment een waar sprookje, en wanneer ze elkaar dan uiteindelijk voor het eerst in levende lijve ontmoeten lijkt het wonder compleet te zijn. Maar sprookjes zijn in een mensenleven slechts broze luchtbellen. Al na enkele maanden stapelen zich aan de einder een reeks onweerswolken op, die uiteindelijk hun passionele verhouding als een tsoenami van de kaart zal vegen. Het lot geeft immers niets voor niets. Alles heeft zijn prijs. En afbieden is onmogelijk.

 

De Stenen Trap verdient qua inhoud zeker een plaats tussen de klassieke literaire liefdeshistories, waarin de mens door zijn passies, dromen en wilskracht het dagdagelijkse leven tijdelijk weet te overstijgen. Het boek schets ook een zeer intens beeld van de Spartaanse gedrevenheid waarmee veel kunstenaars vorm en inhoud geven aan hun onverdringbare creatieve queeste, waardoor ze vaak niet of nauwelijks door hun omgeving begrepen worden.

 

 

Gegevens:

 

Titel: De stenen trap

Categorie: non-fictie literatuur

Auteur: Antoine Bomon

Coverontwerp & layout: Antoine Bomon

Taal: Nederlands

ISBN: 9789082179002

Uitvoering: paperback, glanzende cover, gelijmd

Formaat: 15 x 23 x 2,7 cm

Aantal pagina's: 290

Illustraties: foto's en tekeningen

Verschijningsdatum: 30 april 2014

Status: leverbaar

Prijs: 19,50 euro (verzendingskosten inbegrepen)

 

Bestellen:

 

1) Via uw boekhandel, met opgave titel, auteur en ISBN-nummer.

2) Rechtstreeks via deze site: schrijf het bovenvermelde bedrag overop rekeningnr: BE51 0014 0821 3462 van Antoine Bomon met vermelding "1 ex. De stenen trap" en je krijgt het boek binnen de week thuis bezorgd.

PS: vergeet bij de overschrijving niet je postadres te vermelden waar het boek naartoe gestuurd moet worden.