Gezocht: ‘babystem’ en songwriter/componist voor nieuwe Babydoll single-cd


Ruim twintig jaar na het eerste muzikale avontuur van het vertederende cartoonkind Babydoll met het toenmalige populaire tieneridool Isabelle A, gaat tekenaar Antoine Bomon opnieuw op zoek naar een stemmetje voor zijn eeuwig jeugdig geesteskind. In 2012 ging hij al eens samen met de Gentse zangeres Lily Castel (die in het liedje de rol van Babydoll’s meter op zich zou nemen) via het VTM-programma ‘De Stip’ op zoek naar een nieuw stemmetje. Er kwamen in de daaropvolgende dagen enkele tientallen reacties binnen bij VTM, maar slechts één stemmetje (afkomstig van een tienjarig meisje) bleek perfect geschikt te zijn. Dat meisje haakte echter enkele weken later af en Antoine Bomon moest noodgedwongen het project terug in de koelkast opbergen.

De droom om zijn cartoonkind via een liedje opnieuw tot leven te wekken laat hem echter niet los en daarom gaat hij nu op zoek naar een nieuw stemmetje.

Hij wil echter geen stemmetje meer van een kind. “Kinderen kun en mag je niet verplichten om een dergelijke, toch veeleisende overeenkomst af te sluiten. Wanneer het singeltje in de smaak van het publiek valt, vloeien er immers automatisch optredens en nieuwe producties uit voort, en niet elk kind kan deze constante druk aan. Er liggen (gelukkig maar) wettelijk ook grenzen en beperkingen aan het werken met kinderen en bovendien evolueert hun stemgeluid snel, wat nefast is voor eventuele producties in de toekomst.”

Antoine Bomon is nu dus op zoek naar een volwassene die perfect een babystem kan imiteren en zich wil engageren om voor onbepaalde tijd in de huid van het cartoonkind te kruipen. Dat levert de betrokkene niet meteen financieel iets op, maar een aandeel in de latere winsten die met de producties waaraan hij/zij meewerkt gemaakt zullen worden.

Geïnteresseerden kunnen een geluidsopname van hun stemgeluid doormailen naar: antoine.bomon@live.be, of een cd-opname via de post sturen naar Antoine Bomon, Jubileumlaan 470, 9000 Gent. U krijgt zo vlug mogelijk respons.


Tekstschrijver – componist


De inhoud van het eerstvolgende Babydoll liedje ligt al min of meer vast, evenals de melodie voor het refrein. Maar Antoine Bomon zoekt ook nog een tekstschrijver en componist die het concept professioneel kan uitwerken. Geïnteresseerden nemen contact op via mail of telefonisch op het nummer 0474 634 932.