Babydoll-met-isabelle-a-op-muzikale-toer-02
Babydoll intro - 02

ANTOINE BOMON'S BABYDOLL - MET ISABELLE A OP DE MUZIKALE TOER - PAGINA 2

In spanning beluisteren Jan De Vuyst, Marc Van Beveren, Geert Van Deinze (toenmalige manager voor de Babydoll producties), Antoine Bomon, Ginette Cooman en Lieven Coppieters de eerste proefopnames. Lieven Coppieters en zijn technicus blijven voortdurend aan de opgenomen gedeeltes sleutelen...

Isabelle A beluistert de opnames voor de Babydoll single - 1993
Jan de Vuyst geeft Isabelle A nog wat advies

Ook Isabelle A beluistert tussendoor de al opgenomen gedeeltes, terwijl Jan De Vuyst haar zo nu en dan nog wat advies geeft.

Antoine Bomon en het team van de Babydoll single-cd - 1993
Babydoll single-cd - Opnamestudio - 1993

Het team - met inbegrip van Isabelle A - verbleef de eerste dag 13 uur constant in de opnamestudio en de tweede dag 14 uur. Ze aten er wat aangevoerde sandwiches ter plaatse en zo nu en dan was er een welkome koffiepauze. En tussendoor werd er ook al eens gelachen met een valse noot of een technisch miskleuntje.


Antoine Bomon en zijn toenmalige vriendin en medewerkster Ginette Cooman tonen aan de fotograaf van 'Gazet van Antwerpen' de originele tekening voor de cover van de eerste Babydoll single-cd. Teken- en beeldbewerkingsprogramma's voor de computer waren toen nog niet uitgevonden en alles werd dus nog met de hand ontworpen en uitgewerkt.

Antoine Bomon en Ginette Cooman presenteren cover voor Babydoll single-cd - 1993

Babydoll's eerste liedje vindt de weg naar pers en luisteraars

Enkele dagen vóór de aanvang van de Gentse Feesten en van het 1ste Babydoll Kinderdroomfestival op het Sint-Michielsplein rolde de eerste Babydoll single-cd van de persen. Het singeltje werd voorgesteld tijdens een Radio 2 live-uitzending in de Lakenhalle van het Belfort aan het Sint-Baafsplein. Het waren de legendarische radiopresentator Ro Burms en de bekende zangeres/radiopresentatrice Micha Marah (foto) die Babydoll voor het eerst de ether instuurden. In de daaropvolgende dagen werd het Babydoll singeltje ook voorgesteld op tal van andere Vlaamse radiozenders. En ook aan de geschreven pers ging de lancering van de eerste Babydoll single-cd niet voorbij.


Babydoll dan toch aan Isabelle A gelinkt


Antoine Bomon was niet 100 procent tevreden over de Babydoll cd-productie. Tekst en melodie waren nagenoeg perfect, maar het stemmetje van Babydoll klonk toch nog te volwassen, hoe goed Isabelle A in de opnamestudio ook haar best gedaan had om haar stem wat "babyachtiger" te laten klinken. Wegens tijdgebrek was de productieploeg er niet meer toe gekomen de stem nog wat elektronisch te bewerken en de stemkleur van Isabelle A was nog heel duidelijk herkenbaar. Het duurde dan ook niet lang voor pers en luisteraars er achter kwamen dat tieneridool Isabelle A een stemmetje gegeven had aan Babydoll. Het nog langer ontkennen had geen enkele zin meer, en zowel Antoine Bomon als Isabelle A gaven het uiteindelijk toe. Zoals aanvankelijk tussen de twee afgesproken was, werd de Babydoll single later echter niet in Isabelle A’s discografie vermeld (alleen de bekende radiomaker Marc Brillouet verwijst 11 jaar later kort naar de samenwerking tussen Isabelle A en Antoine Bomon - zie: http://vivavlaanderen.radio2.be/isabelle-a/biografie).


Isabelle A op bezoek bij Antoine Bomon en Babydoll


Omdat het dan toch geen geheim meer was wie achter het stemmetje van Babydoll zat, bracht Isabelle A een jaar later, tijdens het 2de Babydoll Kinderdroomfestival (dat plaats vond in Flanders Expo te Gent tijdens de Internationale jaarbeurs van Vlaanderen), een bezoek aan het vertederende cartoonkind Babydoll en haar feeërieke spelattracties, voor een uitgebreide fotoreportage voor het maandblad 'Toppers Magazine' (zie foto's hieronder).


Antoine Bomon en Isabelle A op de stand van Bomon tijdens de Internationale Jaarbeurs van Vlaanderen in Flanders Expo. Na een gezellig babbeltje testen ze samen hun behendigheden op de feeërieke Babydoll spelattracties.

Tijdens deze fotoreportage zong Isabelle A voor de eerste en meteen ook laatste keer live en zonder geluidsinstallatie het Babydoll liedje, staande voor het Babydoll Kleuterpaleis. Daarna poseerde ze nog voor het maandblad 'Toppers Magazine' bij een aantal Babydoll attracties en met enkele fans.

Babydoll en Isabelle A verschenen daarna nog een paar keer samen in enkele week- en maandbladen en gingen daarna weer elk hun eigen weg. Het Babydoll singeltje werd nog regelmatig gedraaid op tal van radiozenders, maar kwam niet in de hitlijsten terecht. Het bezorgde Babydoll wel een grotere naambekendheid en nog enkele duizenden nieuwe fans. Het singeltje is thans niet meer te verkrijgen. Antoine Bomon zelf bezit nog één exemplaar, maar dat doet hij voor geen geld ter wereld van de hand. Het is een mooie herinnering aan een fijne samenwerking tussen zijn geliefd cartoonkind en een talentvol en gevierd tieneridool uit de jaren negentig. En binnenkort gaat Babydoll wellicht een nieuw muzikaal avontuur tegemoet...