Boeken en korte verhalen van Antoine Bomon

Uitgeverij Annibo 

Kroniek van een creatieve levensreis

Pas verschenen:


KRONIEK VAN EEN CREATIEVE LEVENSREIS

Eerste boek: De periode 1950-1959

.

.

In de reeks ‘Kroniek van een creatieve levensreis’ neemt de auteur ons op een openhartige en meeslepende wijze mee op een boeiende literaire cruise langs de kusten en het diepere binnenland van zijn persoonlijk leven, beginnend vanaf zijn geboortejaar 1950 tot heden. De hele levensweg van de auteur is een onstuitbare zoektocht naar persoonlijke vrijheid en creatieve voldoening, waarbij hij doorlopend evolueert, van richting verandert en hij (voor hem) nieuwe gebieden betreedt, al blijft hij zich tegelijk vasthaken aan enkele traditionele waarden.


In dit eerste boek uit de reeks varen we op een aangenaam vlotte manier door zijn eerste negen levensjaren, die hij doorbracht in een klein dorpje in het hart van de Vlaamse Ardennen, dat in de woelige jaren vijftig nog niet zo snel mee evolueerde op de stroom van talloze vernieuwingen. De auteur laat ons niet alleen meegenieten van zijn avontuurlijke kindertijd, maar blijft ook zo nu en dan even stilstaan bij belangrijke gebeurtenissen, die tijdens die jaren van invloed waren op het sociaal en maatschappelijk welzijn en op de technische, wetenschappelijke, culturele en economische evolutie. Hij biedt de lezer een klare kijk op de ziel van een kind dat veel vrijheid en geluk kende, maar waarin zijn doen en laten ook nog sterk beïnvloed en gehinderd werd door het dogmatisme van twee verschillende christelijke religies, die hij in het boek trouwens ook kritisch onder de loep neemt.


Deze autobiografische reeks is een must voor al wie nog op zoek is naar de hoogst mogelijke vorm van persoonlijke vrijheid en creatieve ontplooiing én een aanrader voor wie van waargebeurde verhalen houdt.


Paperback, 402 pagina's. Geïllustreerd.

Uitgeverij Annibo.

ISBN: 9789464367010

NUR: 402

Prijs: 24,95.

NU BESTELLEN: stuur een mailtje naar:

antoine.bomon@live.be en ontvang een gesigneerd exemplaar.