het-land-van-bomon

Unieke blikvangers en ultiem speelplezier op elk evenement waar kinderen koning zijn...


‘Het Land van Bomon’ is zowat het levenswerk van Antoine Bomon, een project waar hij ruim 20 jaar aan werkte. Hij ontwierp, bouwde en beschilderde eigenhandig elke speelattractie, elk sprookjespaviljoen en elk feeëriek decor. 'Het Land van Bomon' wordt gezien als een van de mooiste en meest unieke ambulante speelparken in de wereld van het entertainment, waar nostalgie, verbeelding, exclusiviteit, innovatie en duurzaamheid elkaar de hand reiken.

Gezonde ontspanning voor alle leeftijden


Veel van de door Antoine Bomon op ambachtelijke wijze vervaardigde speelattracties zijn gebaseerd op oude volksspelen en kermisattracties, maar ze krijgen door hun vormgeving en kunstzinnige beschildering een andere, bijzonder aantrekkelijke dimentie. Feit is dat ze in deze tijd van computergames niets van hun aantrekkingskracht verliezen en zelfs verstokte 'gamekids' aanzetten om opnieuw het gezonde buitenspel te ontdekken en het samenspelen met andere kinderen en jongeren blijven waarderen. En wat is er voor een kind fijner dan te ontdekken dat je eigen ouders en grootouders eigenlijk zelf nog 'kinderen' zijn, die ook graag nog eens een balletje rollen en in behendigheden niet moeten onderdoen voor de jonge wolven? Zo blijft het gezin een samenhorige 'roedel', die samen met andere 'roedels' in hetzelfde grote sprookjesterritorium speelt, lacht, beleeft en op overwinningen jaagt.

Schoonheid, beleving en magie...


'Het Land van Bomon' combineert schoonheid, magie en ultiem speelplezier in een veilige, fabelachtige sfeer, die niemand onberoerd laat. Jong en oud worden betoverd door de prachtige vormgeving en beschildering van de decors en de speelattracties. Ouders en grootouders kunnen het niet nalaten om in het speelplezier van hun (klein)kinderen mee te delen en blijven maar zelden aan de zijlijn staan toekijken. Generatiekloven en discriminatie op welk vlak dan ook zijn onbestaand in 'Het Land van Bomon'. En of de attracties en decors opgesteld staan in een straat, weide, tuin, park of zaal, op een parking, plein of strand: overal herscheppen ze de omgeving in een wondere en magische droomwereld waar het zalig vertoeven is.


Originaliteit troef!


Geen enkel ander attractieverhuurbedrijf in heel Europa kan iets gelijkaardigs aanbieden. 'Het Land van Bomon' is op alle vlakken uniek en vooral ook tijdloos. Kinderen die twintig jaar geleden uren speelplezier beleefden met de eerste attracties die Antoine Bomon creëerde, komen nu met hun kinderen de magie herbeleven en ontdekken telkens iets nieuws, want Antoine Bomon blijft onversaagd voortbouwen aan zijn levenswerk. Elk jaar wordt zijn speelstad uitgebreid met nieuwe attracties en fabelachtige decors. Hij doet dat zonder medewerking van andere specialisten, zodat zijn levenswerk zijn typische eigenheid en visie blijft behouden.