illustraties
Illustratie Antoine Bomon - Fantasy dieren

Antoine Bomon maakt al illustraties vanaf zijn twaalfde. Aanvankelijk bij zijn schoolopstellen, kort daarop voor zijn eerste 'dierenboek'. Eén van die heel vroege werkjes is bewaard gebleven (zie afbeelding hiernaast). Vanaf zijn vijftiende maakte hij al illustraties voor reclamefolders van buurtwinkels. Tijdens zijn militaire dienstplicht (1969-1970) werd hij door de legerleiding bij het elitekorps 'Eerste Karabiniers Prins Boudewijn' in Duitsland aangesteld tot korpstekenaar, illustrator en redacteur van het maandelijkse soldatenblad 'De Carpat'. Sindsdien is hij tussen al zijn andere creatieve acviteiten door altijd blijven tekenen. Om zich daarin te vervolmaken volgde hij na enkele jaren grafische opleiding aan de Stedelijke Technische School en schilderkunst aan de Koninklijke Academie van Gent nog een schriftelijke cursus vrij tekenen aan de Ecole de Dessin de Paris en een uitgebreide cursus Commercial Art, Illustration and Design aan de beroemde Amerikaanse Famous Artists School. Honderden illustraties van zijn hand werden intussen gepubliceerd in boeken, tijdschriften en op tal van websites.

Das - Jeugdwerkje van Antoine Bomon

Tekening van een das, gemaakt op 13-jarige leeftijd. Ecoline kleurinkt op papier. 1963.

Voor zwart-wit illustraties gebruikt Antoine Bomon voornamelijk tekenpen en grafietpotlood. Voor zijn illustraties in kleur combineert hij meestal verschillende technieken en materialen (vooral kleurpotloden, waterverf en pastelkrijt op tekenpapier of illustratiekarton). Zijn voorliefde gaat uit naar onderwerpen uit de natuur en naar fantasy, maar hij schuwt ook geen andere thema's. Sinds het jaar 2000 combineert hij ook vaak handmatig tekenwerk met digitale technieken. Photoshop is daarbij zijn meest gebruikte programma.

Tegenwoordig gaat zijn voorliefde uit naar met de hand getekende figuren die hij verwerkt in fotografische of digitaal aangemaakte achtergronden (of een mengeling daarvan).

Wat stijl betreft houdt hij zich aan een min of meer traditionele realistische of karikarurale weergave.

Bekijk hieronder de verschillende categoriën


De illustraties van Antoine Bomon werden op deze site ondergebracht in verschillende categoriën. Klik hietonder op één van de buttons om de gekozen categorie te bekijken.

Illustraties van Antoine Bomon - Button - Fantasy
Space art van Antoine Bomon - Burron
Illustraties van Antoine Bomon - Dieren - Naruur - Button
Illustraties voor kinderboeken van Antoine Bomon - Button