muurschilderingen-project-rollerland

Het project Rollerland - Pretland te Aalst

De inkomhal en ongeveer 1.200 vierkante meter muren en plafonds van een groot voormalig fabriekscomplex te Aalst beschilderen en decoreren: dat was de opdracht die Antoine Bomon in 1997 kreeg van Frederic Van Hove, zaakvoerder van de in het complex gevestigde indoor skeelerpiste en van één van de eerste indoor speeltuinen in Vlaanderen. Het werd de grootste opdracht op het vlak van muurschilderingen die Antoine Bomon in het laatste decennium van de vorige eeuw uitvoerde...

Fabriekscomplex Aalst - Rollerland en Pretland

Achter de beschermde gevel van deze voormalige textielfabriek te Aalst werd in de jaren negentig een grote indoor skeelerpiste én een van de eerste Vlaamse indoor speeltuinen ingericht. In 1997 kreeg Antoine Bomon de opdracht deze zaak te verfraaien. Het thema dat de uitbater voor de rolschaatspiste voor ogen had was 'de ruimte'.

Eerst werd de inkomhall aangepakt. Samen met de handige uitbater bouwde Antoine Bomon een houten constructie voor de ingang. De twee pilaren werden met rood glanzend formica bekleed.

Op het middenstuk boven de ingang schilderde Antoine Bomon de naam van de zaak. Daarna schilderde hij op de 5 meter hoge en 8 meter brede muur een ruimtelandschap, zodat ook de poort voor de materiaalaanvoer grotendeels aan het zicht onrrrokken werd.

De astronaut (2 meter hoog - mét skeelers aan!) werd eerst op een miltiplex plaat uitgetekend, daarna met een figuurzaag uitgezaagd, geschilderd en vervolgens op de poort voor de materiaaltoevoer geschroefd.

De binnenmuur vlak achter de inkom werd eveneens van een beschildering voorzien. Om wat meer reliëf te bekomen werd ook deze decoratie op uitgezaagde houten platen geschilderd en daarna op de oneffen muur bevestigd.

Alle  4 meter hoge) binnenmuren werden vervolgens eerst in donkerblauw geschilderd. Ze werden van op de grond tot op ongeveer 1.80 meter hoogte met donker tapijt bekleed, zodat rolschaarsers minder kans op verwondingen opliepen als ze eens per ongeluk tegen de muur aanknalden. De donkerblauwe muren erboven werden beschilderd met sterren en planeten. Uit houen panelen werden ruimteschepen gezaagd die, nadat ze door Bomon beschilderd waren, op de muren werden bevestigd.

Ruimteschip 1 - Muurschildering van Antoine Bomon
Ruimteschip - Muurschildering van Antoine Bomon
Spaceship - M uurschildering van Antoine Bomon
Ufo - Muurschildering van Antoine Bomon
Tuimteschip - Muurschildering van Antoine Bomon - 05


Het enorme plafond werd gedecoreerd met door Antoine Bomon vervaardigde, ronddraaiende 3D-planeten, afgewisseld met disco- en blacklights (geen foto's beschikbaar).

Bomon en de zaakvoerder van Rollerland bouwden ook nog een aantal reusachtige skate en skeelerschansen.>HOME    > VORIGE PAGINA